Νέα «λίστα Μπόργιανς» με 475 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νέα «λίστα Μπόργιανς» με 475 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων

Δημοσίευση: 9:52 π.μ. | 11/10/16
nea-lista-mporgians-me-475-ellhnes-katathetes-ekswterikou-sta-xeria-twn-oikonomikwn-eisaggelewn

Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται μία νέα λίστα με 475 'Ελληνες καταθέτες εξωτερικού, η οποία εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Η λίστα έφτασε πριν από 10 μέρες στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, και αμέσως μετά την παραλαβή της εστάλη στους οικονομικούς εισαγγελείς για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου.

Η λίστα, την ύπαρξη της οποίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αφορά σε λογαριασμούς καταθέσεων του 2010 σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, ενώ, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιλαμβάνει ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο επιτελείο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θεωρούν ότι το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει πλέον η χώρα και αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πολύ ισχυρό και αποδίδει ήδη καρπούς. Η νέα λίστα, άλλωστε, είναι το αποτέλεσμα των επαφών που, μαζί με τον γενικό γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη, είχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όλο το τελευταίο διάστημα με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόργιανς. Συνεργασία που εκφράστηκε και με αποστολή ελεγκτών του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στο γερμανικό κρατίδιο για περαιτέρω εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Τα επόμενα βήματα του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά τη λίστα των 475 Ελλήνων καταθετών του εξωτερικού είναι τα ακόλουθα:

- Σε πρώτη φάση, θα γίνει διασταύρωση με τις άλλες λίστες καταθετών του εξωτερικού που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές Αρχές.

- Σε δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει η διασταύρωση των εισοδημάτων, τα οποία οι συγκεκριμένοι καταθέτες έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια με το ύψος των καταθέσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς τους.

- Εκτιμάται ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που θα γίνουν θα είναι διαθέσιμα στον επόμενο 1-1,5 μήνα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών