Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο

Δημοσίευση: 10:58 π.μ. | 13/10/16
neolea-siriza-thessalonikis-me-tous-prosfiges-tha-pame-mazi-scholio

«Μας απείλησαν ότι αν δεν κατεβάσουμε το πανό θα μας δείρουν»

«Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάσουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί» αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ένταση και τα μικροεπεισόδια, που σημειώθηκαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Το γραφείο πόλης της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ορισμένα άτομα ενοχλήθηκαν όταν μέλη της νεολαίας ανήρτησαν, απέναντι από το σχολείο, πανό και άρχισαν να διανέμουν φυλλάδια, θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά των προσφύγων που εντάχθηκαν στο σχολείο. «Μας απείλησαν ότι αν δεν κατεβάσουμε το πανό θα μας δείρουν. Δε δίστασαν μάλιστα την ίδια ώρα που εγκαλούσαν ότι τους παίρνουμε το χώρο, να μας προπηλακίσουν και να χτυπήσουν ορισμένους από εμάς» αναφέρει ότι η ανακοίνωση και κάνει λόγο ότι για «μίσος και μισαλλοδοξία» και για «κρούσματα ξενοφοβίας», που αναπτύσσονται διαρκώς στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

«Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δημιούργησε η ελληνική κοινωνία δε θα διαρραγεί από τέτοιες φωνές» επισημαίνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για να νικήσει η αλληλεγγύη απέναντι στην ξενοφοβία, η ανθρωπιά απέναντι στο μίσος και καταλήγει, το φώς απέναντι στο σκοτάδι και καταλήγει: «με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάσουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί».

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή όταν η ένταση εκτονώθηκε, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών