Ο δήμαρχος Λέρου εκθέτει τον Θεοδωράκη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο δήμαρχος Λέρου εκθέτει τον Θεοδωράκη

Δημοσίευση: 8:27 μ.μ. | 11/10/16

Έκθετος για ακόμη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αν και χτες είπε από τη Βουλή πως ο Δήμος Λέρος αγόρασε και τοποθέτησε κλιματιστικά στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων, ο ίδιος ο Δήμαρχος του νησιού, τον «άδειασε»

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος Λέρου, διαψεύδει κατηγορηματικά,
με σημερινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού την Τρίτη κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή.

«Με αφορμή την τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Βουλής, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, του αρχηγού του κόμματος "Ποτάμι", ότι πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο Ξενοδόχων Λέρου, πως ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και τοποθέτηση 240 κλιματιστικών στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Μεταναστών Λέρου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λέρου δεν έχει καταβάλλει κανένα ποσό για αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών στο εν λόγω Κέντρο Υποδοχής. Ο δε βιολογικός καθαρισμός, ύστερα από εργασίες που έγιναν, λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου».

Ο δήμαρχος της Λέρου, παρακαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, «να ελέγχει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες που δέχεται, ως έγκριτος δημοσιογράφος και μετά να τις παρουσιάζει στο ναό της δημοκρατίας, που είναι η Βουλή των Ελλήνων» και προσθέτει: «Ο δε πληροφοριοδότης πρόεδρος των ξενοδόχων, καλό θα είναι να είναι καλύτερα ενημερωμένος ως πρόεδρος και ως εργολάβος».

Τί απαντά το Ποτάμι

Ανακοίνωση για να... μαζέψει αυτά που δεν συμμαζεύονται έβγαλε σήμερα, το Ποτάμι.

Αναλυτικά:

"Ο δήμαρχος έχει προφανώς δίκιο και με χαρά αποκαθιστούμε τα πράγματα. Ο Δήμος δεν πλήρωσε για τα κλιματιστικά. Όμως η ουσία παραμένει.

Πόσο στοίχισε το hot spot της Λέρου; Κόστισε ή δεν κόστισε 1.568.000 ευρώ ενώ η αρχική προκήρυξη ήταν 520.000; Το «παράρτημα Α» για την «κατασκευή κέντρου υποδοχής, ταυτοποίησης (hot spot) στη Λέρο» αναφέρει συγκεκριμένα: «Τιμή κατ’ αποκοπή για το σύνολο των εργασιών όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται, πεντακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ».

Μάλιστα στο κείμενο αναφέρεται ότι «μπορεί να προκύψουν αποκλείσεις, οι οποίες δεν είναι άμεσα ορατές και θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια των εργασιών». Και εμφανίστηκαν! 1.048.000 ευρώ αποκλίσεις! Τρεις φορές το τίμημα!"

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών