Παπαδημούλης: Χρειάζεται κυβέρνηση με πρόσωπα πέραν των κομμάτων που τη στηρίζουν | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παπαδημούλης: Χρειάζεται κυβέρνηση με πρόσωπα πέραν των κομμάτων που τη στηρίζουν

Δημοσίευση: 11:34 π.μ. | 10/10/16
papadhmoulhs

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης - Θα συμμετείχε ο ίδιος, αν του το ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας;

Για τον ανασχηματισμό και το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, στην "ΤΡΟΪΚΑ του Αθήνα 98,4", κάνοντας λόγο για ανάγκη επιστράτευσης ατόμων εκτός των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.

"Προέχει το συνέδριο να χαράξει καθαρή γραμμή πλεύσης και να κάνει διορθώσεις όπου υπάρχει ανάγκη. Το πιθανότερο σενάριο για ανασχηματισμό είναι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης . Χρειάζεται μια κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα και με τη συμμετοχή προσώπων ικανών και εντίμων, πέραν από αυτούς που ανήκουν στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Το Συνέδριο θα αποφασίσει ένα σχέδιο τριετίας, έτσι ώστε το 2019 που θα γίνουν εκλογές, να συγκρίνουμε επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις προηγούμενες".

Στην ερώτηση, εάν, στην περίπτωση που του το ζητούσε ο πρωθυπουργός, θα συμμετείχε στην κυβέρνηση, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

"Έχω την εντύπωση, ότι από εκεί που είμαι, βοηθάω και την κυβέρνηση και τη χώρα μας περισσότερο".

Όσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είπε πως "υπάρχει ορθάνοιχτο το πεδίο για μια παγκόσμια συμφωνία, που θα αποτυπωθεί στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου. Για να το πετύχουμε αυτό και να μην διευκολύνουμε αρνητικές εξελίξεις, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση".

Ακόμη, όπως δήλωσε, "η Ελλάδα παρουσιάζει ευκαιρίες επενδύσεων, αλλά οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν μεγαλύτερη βεβαιότητα, ότι αυτός ο δρόμος δεν θα είναι ασαφής", ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ανοίξει ένα ζήτημα Grexit, είπε, πως δεν συμφέρει τους 27, που "μετά το Brexit έχουν συμφέρον να δείξουν ενωμένοι".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών