Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού

Δημοσίευση: 10:06 μ.μ. | 10/10/16
papaggelopoylos

Να προσέξουν οι Μητσοτάκης και Γεννηματά

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τι διαφθορά, τόνισε ότι «το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των
ορφανών του εκσυγχρονισμού», και «να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απηύθυνε έκκληση «να εξασφαλίσουμε ηρεμία στη Δικαιοσύνη και να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στα διαχρονικά φαινόμενα δράσης του παρακράτους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 1974 ο Καραμανλής διέγνωσε τον κίνδυνο και η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία. Ο Παπανδρέου αντιμετώπισε το "βρώμικο ‘89". Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μετέπειτα καναλάρχες που μετά άλλαξαν γραμμή; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν αυτό που προσπάθησε να εξοβελίσει τον Τσοβόλα επειδή δεν τον έλεγχε; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή το βασικό μέτοχο πολέμησε την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν είναι αυτό που καθαίρεσε τον Γ. Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμο ποια; Δεν έκανε αυτό το μεγάλο πάρτι το πανηγύρι των εξοπλιστικών, του 2004 και της υγείας; Μόνο οι Τσοχατζόπουλοι και οι Σμπώκοι ευθύνονται; Η ρεμούλα, η κραιπάλη που οφείλεται; Στο παρακράτος».

Για την επίσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «κατεβλήθη αήθης επίθεση ότι ήταν προσπάθεια συναλλαγής και λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μαζί τους μόνο για μισθολογικά θέματα και όχι για θεσμικά όπως έγινε τώρα».

Σημείωσε ότι στο παρελθόν «σε ανώτατο δικαστήριο έγινε επιλογή προέδρου που τρεις μήνες πριν είχε γίνει αντιπρόεδρος και πριν γίνει αντιπρόεδρος είχε υπερκεράσει οκτώ συμβούλους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει τότε ότι η επιλογή του ήταν η πλέον αναίσχυντη συναλλαγή. Να πούμε για ανώτατο δικαστή που υπερκέρασε 15 συμβούλους και ανταμείφθηκε με υπουργείο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να πούμε για άλλον που το όνομά που ήταν «συνθέτης» λόγω ικανότητας μαγειρέματος στις συνθέσεις;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι «έγινε μεγάλη σπέκουλα με τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να αφουγκράζεται την κοινωνία. Ξεχνούν όμως η Φ. Γεννηματά και ο Ευ. Βενιζέλος ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει για το ΣτΕ ότι "υπάρχει και λαός, να το ξέρει το ΣτΕ»". Και στην Κοζάνη είχε πει "κανείς θεσμός, μόνο ο λαός". Ήταν τότε θεσμικές εκτροπές αυτές;».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών