Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης»

Δημοσίευση: 1:41 π.μ. | 18/10/16
parousiastike-i-protovoulia-polis-allilengiis

Στόχος η ενίσχυση των προσπαθειών σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων

Η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Social Affairs Forum της Αθήνας, παρουσία 150 εκπροσώπων 50 ευρωπαϊκών πόλεων.

Αυτή η πρωτοβουλία, στην οποία, εκτός της Αθήνας, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Μαδρίτη, η Λισσαβώνα, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, και η Λειψία, στοχεύει να εδραιώσει τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, αλλά και να τις ενισχύσει περαιτέρω.

Όπως τονίστηκε, οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» ενσωματώνουν μία ανθρωπιστική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «την επόμενη ημέρα μίας κρίσης, η οποία δημιούργησε ένταση και υπονόμευσε τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, οι πόλεις μας απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις πολλαπλές επιπτώσεις της προσφυγικής πρόκλησης και να είναι πρωτοπόρες στην προώθηση της συνύπαρξης και του αμοιβαίου σεβασμού». «Οι Πόλεις Αλληλεγγύης, που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, είναι η απάντησή μας σε αυτήν την κρίση και η κοινή μας έκκληση για την ανάγκη να έχουμε έναν αναγνωρισμένο, δυνατότερο ρόλο στα μεταναστευτικά και προσφυγικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Επίσης , σε γραπτή δήλωσή της, η δήμαρχος Βαρκελώνης, Ada Colau, σημειώνει: «Πού είναι οι ευρωπαϊκές μας αξίες, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας, αναφορικά με την προσφυγική κρίση; Η απάντηση σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο είναι εμφανώς ανεπαρκής, ωστόσο, οι πόλεις βγαίνουν μπροστά. Εμείς, οι πόλεις, λαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε στις Πόλεις Αλληλεγγύης για να εργαστούμε για μία επείγουσα και ανθρώπινη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών