Πάτρα: Δεν μεταφέρονται στο σχολείο 78 μαθητές με ειδικές ανάγκες | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάτρα: Δεν μεταφέρονται στο σχολείο 78 μαθητές με ειδικές ανάγκες

Δημοσίευση: 9:39 π.μ. | 12/10/16
patra-den-metaferontai-sto-sxoleio-78-ma8htes-me-eidikes-anagkes

Σχεδόν μέσα Οκτωβρίου και οι μαθητές με ειδικές ανάγκες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους από και προς τα σχολεία

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) από τους 98 εγγεγραμμένους μαθητές φοιτούν μόλις οι 20, καθώς οι 78 αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφοράς.

Για τις δύο πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά αλλά στη συνέχεια διακόπηκαν, καθώς δεν υπήρχαν συμβάσεις. Από τότε μέχρι τώρα το πρόβλημα παραμένει και φυσικά οι μαθητές μακριά από τα σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι και τις δύο προηγούμενες χρονιές είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία του νομού.

Αιτία για τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία είναι τα νέα νομοθετήματα των συναρμόδιων υπουργείων, τα οποία εμποδίζουν την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών. «Ολες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να μην έχει κατορθωθεί ποτέ μέχρι σήμερα να ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Αυτό έχει σας συνέπεια να στερούνται τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο τους χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, να δημιουργούνται ανισότητες και τελικά να οδηγούνται αρκετοί από αυτούς εκτός σχολείου (μαθητική διαρροή)» υπογραμμίζει η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι καθολικό για τους μαθητές που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής.

«Παρ' ότι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά ανεξαρτήτως αποστάσεως της οικίας τους από το σχολείο, δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα και αρχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μήνες αργότερα ή δεν πάνε καθόλου σχολείο.

Πηγή: pelop.gr

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών