Πάτρα: Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας έρχεται από το Βατοπέδι | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάτρα: Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας έρχεται από το Βατοπέδι

Δημοσίευση: 2:27 μ.μ. | 16/10/16
patra-h-timia-zwnh-ths-panagias-erxetai-apo-to-batopedi

Η Τίμια Ζώνη είναι το μοναδικό κειμήλιο που υπάρχει από την Παναγία, πριν αναληφθεί στους ουρανούς μετά την κοίμησή της - Η Τιμία ζώνη είχε έρθει πάλι για προσκύνημα στην πόλη των Πατρών πριν περίπου 150 χρόνια

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ότι στις 4 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας ζώνης της Παναγίας απο την Ιερά Μονή Βατοπεδίου αγίου Όρους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα όπου και θα τελεστή δοξολογία. Έπειτα η Τιμία ζώνη θα τεθεί σε προσκύνημα και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες και θεία λειτουργία. Σχετικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στους Ιερούς Ναούς.

Η Τίμια Ζώνη είναι το μοναδικό κειμήλιο που υπάρχει από την Παναγία, πριν αναληφθεί στους ουρανούς μετά την κοίμησή της. Η Τιμία ζώνη είχε έρθει πάλι για προσκύνημα στην πόλη των Πατρών πριν περίπου 150 χρόνια.

Η παναγία είχε δώσει την Τίμια ζώνη στον απόστολο Θωμά ο οποίος λόγο ότι βρισκόταν μακριά στις Ινδίες δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην κηδεία της. Όμως μετά από τρείς μέρες με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα όπου έγινε μάρτυρας του θαυμαστού γεγονότος της μετάστασης της Παναγίας στους ουρανούς. Ο Απόστολος Θωμάς παρακάλεσε την Παναγία να του δώσει την ζώνη της και αυτή ενώ ανέβαινε στους ουρανούς του έριξε το Ιερό κειμήλιο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών