Πάτρα: «Χοντρή» μπίζνα πίσω από τις αναγνωρίσεις τέκνων - Τι δείχνει η έρευνα της Αστυνομίας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάτρα: «Χοντρή» μπίζνα πίσω από τις αναγνωρίσεις τέκνων - Τι δείχνει η έρευνα της Αστυνομίας

Δημοσίευση: 9:44 μ.μ. | 14/10/16
patra-xontrh-mpizna-pisw-apo-tis-anagnwriseis-teknwn-ti-deixnei-h-ereuna-ths-astynomias

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 60χρονος συμβολαιογράφος που συνελήφθη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καταβολής εγγύησης και εμφάνισής του στην Αστυνομία δύο φορές το μήνα,
αφέθηκε ο 60χρονος συμβολαιογράφος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών επειδή κατηγορείται οτι συνέταξε δύο συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνων που είναι παράτυπες.

Σύμφωνα με αυτές δύο Πακιστανοί αναγνώριζαν ως δήθεν δικά τους τα παιδιά γυναικών Ρομά. Στόχος τους να πάρουν προσωρινή άδεια παραμονής και στη συνέχεια την ελληνική ιθαγένεια.

Οι περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι η υπόθεση είναι «χοντρή» καθώς ο ίδιος συμβολαιογράφος φέρεται να είχε κάνει άλλες 15 αντίστοιχες πράξεις που διερευνούνται.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλοι αλλοδαποί να επεδίωκαν με αυτό τον τρόπο να πετύχουν την παραμονή τους στη χώρα μας.

Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα διέθεταν περί τα 3.000 ευρώ για να πετύχουν αρχικά την άδεια διαμονής στην Ελλάδα και στη συνέχεια με αίτησή τους θα επεδίωκαν να πάρουν και την υπηκοότητα, κάνοντας χρήση ανάλογων διατάξεων που έχουν θεσπιστεί.

Η υπόθεση διερευνάται σε βάθος από την ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί το εύρος του κύκλου των εμπλεκομένων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών