Πέμπτο κατηγορούμενο αναγνώρισε ο Αιγύπτιος αλιεργάτης στη δίκη της Χρυσής Αυγής | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πέμπτο κατηγορούμενο αναγνώρισε ο Αιγύπτιος αλιεργάτης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 1:47 μ.μ. | 7/10/16
pempto-katigoroumeno-anagnorise-o-egiptios-aliergatis-sti-diki-tis-chrisis-avgis

«Κρατούσε ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους»

Στο πρόσωπο και του πέμπτου κατηγορούμενου για την δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, τον Ιούνιο του 2012, αναγνώρισε ο Μοχάμεντ Αμπού
Χαμάντ έναν από τους δράστες εκείνης της βραδιάς.

Ο Αιγύπτιος ψαράς συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεση του στην δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε βέβαιος πως ο κατηγορούμενος Δημήτρης Αγριογιάννης ,ο οποίος προσήχθη βιαίως, συμμετείχε στην επίθεση στο σπίτι του Πέραμα.

Μάλιστα, ο μάρτυρας έδειξε τον κατηγορούμενο τονίζοντας πως «είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα». Όπως είπε, ο Αγριογιάννης «κρατούσε ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους».

Εισαγγελέας: Τους άλλους, τους αναγνωρίζετε;

Μάρτυρας: Και οι υπόλοιποι ήταν μαζί του.

Εισαγγελέας: Αυτόν που λέτε ότι φώναζε, τον είδατε στο πρόσωπο;

Μάρτυρας: Ήταν πιο μεγάλος στην ηλικία, είχε και μούσι...

Εισαγγελέας: Μας τον δείχνετε, αν τον βλέπετε;

Ο μάρτυρας δείχνει τον Αναστάσιο Πανταζή εν μέσω αντιδράσεων της υπεράσπισης που αμφισβητεί τη διαδικασία της αναγνώρισης, ζητώντας να αναμειχθούν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή με άλλους που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ώστε να τηρηθεί η διαδικασία. Η πρόεδρος ωστόσο, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση και της εισαγγελέως απάντησαν στους συνηγόρους υπεράσπισης πως το δικαστήριο έχει αποφανθεί επ' αυτού.

Η υπεράσπιση μίλησε για ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων γιατί «δεν μπορεί να γίνονται έτσι αναγνωρίσεις ανθρώπων».

Σύμφωνα πάντως με τον μάρτυρα, οι δράστες της επίθεσης ήταν περίπου 10, αφού, όπως είπε, «ήταν κι άλλοι που δεν τους βλέπω εδώ».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το αν υπήρχε κάποιος που έδινε εντολές κατά την επίθεση, ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε εντοπίσει άτομο σε αυτοκίνητο που μιλούσε, και φώναζε, στους υπόλοιπους, αλλά «δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς». «Ξαφνιάστηκα τόσο με ό,τι συνέβη, που δεν μπορούσα να αντιληφθώ».

«Και οι δέκα κρατούσαν κάτι, αλλά δεν θυμάμαι τι ο καθένας», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως τις  επόμενες ημέρες ένας από τους δράστες τους προσέγγισε για να κλείσει το θέμα.

Μάρτυρας: Ένας πήγε στον Άχμεντ και του ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Πρόεδρος: Ένας από τους δέκα, ή άσχετος;

Μάρτυρας: Νομίζω, ένας από  αυτούς. Μου είπε ο αδελφός μου ότι του ζήτησε συγγνώμη, ότι έχει παιδιά, να τον συγχωρέσουν.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών