Πόουλ Τόμσεν: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για την Ελλάδα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πόουλ Τόμσεν: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 2:03 μ.μ. | 2/10/16
"Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα". Αυτό δήλωσε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόουλ
Τόμσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Realnews", προσθέτοντας πως "η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι".

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ λίγες ημέρες πριν από την ετήσια σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσινγκτον από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου να συζητηθεί ενδεχομένως από το "κλαμπ της Ουάσινγκτον" και η τύχη του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αίσθηση που αποκόμισαν συνομιλητές του κ. Πόλσεν είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν "αποστασιοποιημένοι" με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση- παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάση της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

Η στάση της Μέρκελ

Ευρωπαίος αξιωματούχος, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, κάνει λόγο για δύο επιλογές στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει το γερμανικό κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Πάντως, οι έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των χριστιανοδημοκρατών και των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και οι δύο βαριές ήττες που υπέστη πρόσφατα η Άνγκελα Μέρκελ καθιστούν απίθανο -στην παρούσα φάση- να ασχοληθεί το Βερολίνο σε πολιτικό επίπεδο, με την Ελλάδα και το χρέος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών