Πρόεδρος ΟΑΕΕ μετά τον σάλο: Εγώ δεν θα πήγαινα Βουλγαρία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πρόεδρος ΟΑΕΕ μετά τον σάλο: Εγώ δεν θα πήγαινα Βουλγαρία

Δημοσίευση: 7:21 μ.μ. | 18/10/16
proedros-oaee-meta-ton-salo-ego-den-tha-pigena-voulgaria

Διευκρινίσεις δίνει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τσακίρης

«Εγώ δεν είπα πάρτε τις οικογένειες σας και πάτε στη Βουλγαρία, επειδή δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα εδώ. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ,
Δημήτρης Τσακίρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με τα όσα φέρεται να είπε σήμερα από τα όσα την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια συναντήσεων στη Φλώρινα και στη Βέροια.

«Η συζήτηση δεν έγινε με αυτό τον τρόπο, εγώ δεν απάντησα όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Τη συγκεκριμένη συζήτηση την οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Φλώρινας, από ό,τι άκουσα και ο πρόεδρος που οργάνωσε αυτή την συνάντηση διαψεύδει το δημοσίευμα», ανέφερε σε δηλώσεις του στον Real FM.

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ τόνισε πως «εγώ δεν είπα ποτέ “πάρτε τις οικογένειές σας και πηγαίνετε στη Βουλγαρία επειδή δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα εδώ”. Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Συζητήσαμε σε ένα πηγαδάκι σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία για να αποφύγουν τους φόρους ή δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο θα το έκαναν τους λέω “προσέξτε κύριοι, διότι από 1-1-2017 οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα, δηλαδή θα δηλώνει το εισόδημά του ο ελεύθερος επαγγελματίας και με βάση αυτό θα εισπράττεται και η εισφορά”.

Άρα λοιπόν, εάν κάποιος έχει την έδρα του στη Βουλγαρία και κάνει τη δήλωσή του στη Βουλγαρία, δεν θα δηλώνει εισόδημα στην Ελλάδα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην πάρει σύνταξη με όρους Ελλάδας».

«Εάν είναι έτσι, να πάμε όλοι στη Βουλγαρία»

«Εάν είναι έτσι, να πάμε όλοι στη Βουλγαρία», απάντησε ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι από την 1-1-2017, οι εισφορές που θα καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι θα είναι από το 27% έως το 38% του εισοδήματός τους και οι φοροτεχνικοί εξηγούν ότι εάν προστεθεί και η εφορία, τότε το ποσοστό εκτοξεύεται από 55% έως 80%.

Σε ερώτηση για το εάν ήταν ο ίδιος θα επέλεγε να πάει στη Βουλγαρία εφόσον ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και είχε να σηκώσει το βάρος αυτών των εισφορών, δήλωσε:

«Έτσι όπως τίθεται το δίλημμα, θα πρέπει να πάμε όλοι στη Βουλγαρία». Πρόσθεσε πάντως πως «εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι να κάνει, εγώ δεν θα το έκανα. Θα μείνω εδώ να παλέψω με τους άλλους συναδέρφους μου, με τους άλλους ανθρώπους, να σώσουμε τη χώρα».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών