Ηλεία: Σε βαγόνι και στο χώμα κοιμούνται 12 παιδιά στη Ζαχάρω (φωτο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ηλεία: Σε βαγόνι και στο χώμα κοιμούνται 12 παιδιά στη Ζαχάρω (φωτο)

Δημοσίευση: 7:47 μ.μ. | 5/10/16
se-vagoni-ke-sto-choma-kimounte-12-pedia-sti-zacharo

Τα δύο λυόμενα στα οποία έμεναν έγιναν στάχτη

Κατάσταση απόλυτης ένδειας βιώνει η πολυμελής οικογένεια που είδε το βιος της να γίνεται παρανάλωμα του πυρός στη Ζαχάρω πριν από μερικές ημέρες.

Τα δύο λυόμενα στα οποία έμεναν συνολικά 12 μικρά παιδιά με τους γονείς τους, έγιναν στάχτη και στη θέση τους πλέον δεν υπάρχει τίποτα.

Τα παιδιά, μεταξύ των οποίων και νεογνά δύο μηνών, στοιβάζονται σε ένα μικρό παλιό βαγόνι, ενώ όσοι δεν χωράνε κοιμούνται σε υπαίθρια κρεβάτια και στρώματα. Όσο ο καιρός παραμένει σύμμαχος, το μέγεθος του προβλήματος δεν γίνεται αντιληπτό, όμως τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου θα αναδείξουν με επώδυνο τρόπο το κοινωνικό πρόβλημα.

«Είχαμε πάει σε μνημόσυνο στην Καλαμάτα και με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι τα δύο λυόμενα πήραν φωτιά. Φτάνοντας εδώ, όλα ήταν κατεστραμμένα. Εδώ ζουν οι γονείς μου με 10 πιτσιρίκια, και ο αδελφός μου έχει δύο παιδιά σε δύο λυόμενα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν, να τους φέρουν κάτι να φάνε, λίγα ρούχα, έστω κάτι για να ζήσουν. // Εδώ και μία εβδομάδα είναι έτσι έξω τα παιδιά και κινδυνεύουν κάθε στιγμή με μολύνσεις από τη βρομιά και τις μουτζούρες», τόνισε στην εφημερίδα«Πατρίς» η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου, ζητώντας είτε από τον δήμο είτε από την κεντρική εξουσία να βοηθήσουν στην κάλυψη των ζωτικών τους αναγκών στη στέγαση και τη σίτιση.

«Το μόνο που έκαναν ήταν να καθαρίσουν τον χώρο, να πετάξουν ό,τι απέμεινε από τα λυόμενα στο πλάι και να φύγουν. Όλοι έχουν γεννηθεί εδώ, ψηφίζουν εδώ, έχουν δουλέψει στο δήμο και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν. Αυτή τη στιγμή άλλοι κοιμούνται μέσα στα παλιά βαγόνια, άλλοι στα κρεβατάκια που είναι έξω, άλλοι κοιμούνται στο χώμα και εάν έρθει κακοκαιρία δεν θα υπάρχει χώρος να σταθούμε,  ούτε καν στο βαγόνι. Ο ένας πάνω στον άλλο θα είμαστε…» υπογραμμίζει απελπισμένη η Αλεξάνδρα και προσθέτει ότι μόνο από κάποιους γείτονες υπήρξε αλληλεγγύη.

«Η γειτονιά έφερε 2-3 κουβέρτες για να μπορούν να κοιμηθούν τα μωρά και δυο κουτιά γάλα. Μαζί με τα λυόμενα χάθηκαν και όλα όσα είχαν. Ακόμα και οι οικονομίες για το μνημόσυνο του αδελφού μου που κλείνει τα 3 χρόνια κάηκαν.

Έχουμε απευθυνθεί στην πρόνοια και μας ζήτησαν χαρτί από την Πυροσβεστική και πραγματικά αναρωτιέμαι για το αν δεν μπορούν να δουν την κατάσταση που υπάρχει για να τους φέρουν λίγα τρόφιμα και ρούχα για να ζήσουν. Και στην Καλαμάτα πήραν φωτιά τσιγγάνοι αλλά ενδιαφέρον υπήρξε σε αντίθεση με εδώ. Είμαστε σχεδόν 15 χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο και ζητάμε μια βοήθεια για τα παιδιά», ανέφερε η Αλεξάνδρα.

Η πλειονότητα των 12 παιδιών είναι ανήλικα, ενώ υπάρχουν και νεογνά. Ένα από τα παιδιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που το εμποδίζει να περπατήσει σωστά, με συνέπεια οι γονείς τους να οδηγούνται αναγκαστικά στην επαιτεία στη λαϊκή της Ζαχάρως για λίγα τρόφιμα και ρούχα.Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών