Σενάρια για ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σενάρια για ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση: 2:58 μ.μ. | 18/10/16
senaria-gia-mateosi-tis-diaskepsis-tou-ste-gia-tis-tileoptikes-adies

Μετ' εμποδίων το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση

Με τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμη και για ματαίωση της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες,
να φουντώνουν συνεδριάζουν το απόγευμα οι 30 δικαστές οι οποίοι καλούνται να κρίνουν την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Η τρίτη διάσκεψη θεωρείται η πλέον κρίσιμη. Και αυτό γιατί μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας εκ των συμβούλων Επικρατείας αλλά και την πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που συμμετέχει στην διάσκεψη έγινε γνωστό πως ένα από τα δυο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης είναι σε αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις διασκέψεις της Ολομέλειας που έχουν γίνει έως τώρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, πως στην διάθεση του δικαστηρίου υπάρχει ένας και μόνο αναπληρωτής και στην περίπτωση που τεθεί θέμα αντικατάστασης και δεύτερου μέλους , εκτός του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, θα δημιουργηθεί εμπλοκή .

Η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει μετά την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει , όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, με την έναρξη της σημερινής διάσκεψης να τεθούν εκτός από τα νομικά ζητήματα που είναι στο τραπέζι και άλλα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ' αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο κ. Βώρος και να μπορεί να συμμετέχει στη διάσκεψη. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο ακόμη και για ματαίωση της διάσκεψης γεγονός που θα σημάνει την εξέταση την υπόθεσης και πάλι από την αρχή με νέα σύνθεση.

Πάντως, αν η διαδικασία, σήμερα, κινηθεί χωρίς απρόοπτα η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφανθεί για το βασικό νομικό ζήτημα του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο και θα κρίνει αν οι δικαστές θα περάσουν στην ουσία της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών