Στα δυο έσπασε την υποδόση των 2,8 δισ. το Eurogroup | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στα δυο έσπασε την υποδόση των 2,8 δισ. το Eurogroup

Δημοσίευση: 7:53 μ.μ. | 10/10/16

Τη μερική εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αποφάσισε το Eurogroup.

Ειδικότερα, η υποδόση «έσπασε» στα δυο και θα καταβληθεί αρχικά το ποσό των 1,1 δισ ευρώ.

Η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού, 1,7 δισ. ευρώ θα εξεταστεί στο Euroworking Group της 24ης Οκτωβρίου και αφού πρώτα η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που λείπουν σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Το Εurogroup στην απόφασή του αναγνωρίζει την ολοκλήρωση της υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων και καλεί τον ESM να εγκρίνει την πληρωμή του 1,1 δισ. ευρώ.

Τί δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος της συνεδρίασης του Eurougroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων, ωστόσο σημείωσε πως τα 2,8 δισ. θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις καθώς για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

"Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου" ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών