Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Δημοσίευση: 1:00 π.μ. | 5/10/16
sth-voylh-to-nomosxedio-gia-thn-yphresia-politikhs-aeroporias

Σπάει στα δύο και παραμένει δημόσια - Την Τετάρτη εισάγεται στις Επιτροπές ως επείγον και ψηφίζεται την Πέμπτη

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το νομοσχέδιο εισάγεται την Τετάρτη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές
και αναμένεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, ύστερα από 90 χρόνια μετά την ίδρυση της πρώτης κρατικής υπηρεσίας που έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των αερομεταφορών, επιχειρείται η λειτουργική και οργανωτική αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υπηρεσιών στα πρότυπα των διεθνών προτύπων διαχωρισμού της ρυθμιστικής και κανονιστικής αρμοδιότητας από εκείνη της επιχειρησιακής δραστηριότητας.

Συστήνεται η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, επιτυγχάνεται η λειτουργική και οργανωτική διάκριση των ρυθμιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων από την ήδη λειτουργούσα ΥΠΑ, η οποία αναδιαρθρώνεται  ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία και θα αποτελεί Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων. Επίσης, ρυθμίζονται επείγοντα θέματα μετακίνησης προσωπικού με σκοπό την άμεση κάλυψη των αναγκών στελέχωσης με προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι θεσμοί έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζήτημα μετατροπής του παρόχου αεροναυτιλίας, δηλαδή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με ετήσια έσοδα ύψους 180 εκατ. ευρώ, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, της διοίκησης αλλά και του υπουργείου Υποδομών.

Δείτε ΕΔΩ όσα προβλέπει το νομοσχέδιο

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών