Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δημοσίευση: 11:22 μ.μ. | 6/10/16

Θα λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι

Για τις 31 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα την ένσταση ακυρότητας της κλήτευσης που υπέβαλε κατηγορούμενος σερβικής καταγωγής την μέρα έναρξης της δίκης στις 19 Σεπτεμβρίου, στον οποίο δεν επιδόθηκε μεταφρασμένο το βούλευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, που δεν έδωσε στην σημερινή συνεδρίαση το πλήρες σκεπτικό του, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε ενημερωθεί στο στάδιο της προδικασίας, πλήρως για την κατηγορία που τον αφορά, η οποία δεν μεταβλήθηκε στην πορεία και περιέχεται - όπως αρχικά - στο βούλευμα.

Η δίκη για την μεγάλη υπόθεση, αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το Τ.Τ. την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών