Σύγκρουση για φόρους - εκλογές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σύγκρουση για φόρους - εκλογές

Δημοσίευση: 12:29 π.μ. | 5/10/16
sugkroysh-gia-foroys-ekloges

Η αναφορά Τσίπρα στην υπέρβαση του στόχου των εσόδων και η επιμονή Μητσοτάκη στο αίτημα εκλογών, αποτέλεσαν αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης, με "σφήνα" τους ΑΝΕΛ

Η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων του Σεπτεμβρίου και το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση Μαξίμου- Νέας Δημοκρατίας,  με "σφήνα" τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ πως "Η ανάκαμψη της χώρας περνάει από την ιδεολογική και εκλογική ήττα του Τσίπρα" και η επιμονή του σε εκλογές προκειμένου να υπάρξει επειγόντως πολιτική αλλαγή όπως είπε, προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου, που κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσει ότι έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση.

"Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το άγχος του για το σταδιακό ξεσκέπασμα της διαπλοκής, που λεηλάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο. Το άγχος  του για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γι` αυτό προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς  γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή.

Θα του προτείναμε πάντως να μετριάσει τις αναφορές του «στους τίμιους και εργατικούς Έλληνες», γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να θυμίζει στην κοινή γνώμη τα Panama Papers, αλλά και τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του και του «Κήρυκα Χανίων». Θα του προτείναμε επίσης να μην παριστάνει τον χθεσινό, όταν μιλάει για συντάξεις και καταστολή. Υπήρξε μέλος μιας κυβέρνησης που περιέκοψε έντεκα φορές τις συντάξεις και κατέφυγε σε ένα μαζικό, συστηματικό και διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και της Διεθνούς Αμνηστίας.  Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει", αναφέρε ειδικότερα η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ σχολίασαν πως εάν ο κ.Μητσοτάκης διάβαζε σωστά τις δημοσκοπήσεις δε θα ζητούσε εκλογές.

"Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις πραγματικές διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Προφανώς έχει πέσει θύμα των τωρινών συμβούλων του, που διαβάζουν επιλεκτικά τις δημοσκοπήσεις. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν την πολύ μεγάλη δυσπιστία που έχει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέναντι στις κάλπικες υποσχέσεις και, κυρίως, την απέραντη καχυποψία για τις πραγματικές προθέσεις και τις κρυφές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη", υποστήριξε ειδικότερα η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι το 60,5% των Ελλήνων πολιτών δεν πιστεύει καν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί καθόλου αξιόπιστο το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και απαντά απόλυτα αρνητικά στο συναφές ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, τον θεωρεί αναξιόπιστο.Αν ο κ. Μητσοτάκης διάβαζε σωστά τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και των φιλικών του εταιρειών, δεν θα ζητούσε εκλογές. Θα απέφευγε να προφέρει ακόμα και την ίδια τη λέξη", κατέληξε η κ.Παπαδοπούλου.

Το γεγονός εν τω μεταξύ ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την οικονομική πολιτική με αφορμή την υπέρβαση των φορολογικών στόχων (812 εκ ευρώ το Σεπτέμβριο και 1,4 δισ ευρώ το εννεάμηνο) σχολίασε πως: "Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του κόφτη", προκάλεσε ένα παράλληλο γύρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της σχολίασε: "Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο. Πλήρωσαν το φόρο που υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών.

Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλλε αυτή η Κυβέρνηση. Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δις ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.Χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης".

Σε αντίστοιχο ύφος ήταν η απάντηση του Μαξίμου:

"Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρόλο που η  ίδια, ως κυβέρνηση, είχε φροντίσει να εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα. Όπως δεν θέλει να διευκρινίσει αν η «Συμφωνία Αλήθειας» θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα στο 11 ή 22%. Για τέτοια «αλήθεια» πρόκειται!"

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών