Τι είπε ο Σόιμπλε στον Τσακαλώτο για χρέος και ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τι είπε ο Σόιμπλε στον Τσακαλώτο για χρέος και ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων

Δημοσίευση: 11:54 π.μ. | 17/10/16
ti-eipe-o-soimple-ston-tsakalwto-gia-xreos-kai-endexomeno-lhpshs-prosthetwn-metrwn

Την πρόοδο της Ελλάδα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πάντως ότι οι Έλληνες «δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις»

Μιλώντας για τις διαφωνίες με το ΔΝΤ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, λέει ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο και προσθέτει ότι «το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι 'Έλληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι' αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον Έλληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, Σόιμπλε αναφέρει ότι «θα διεκπεραιώσουμε το τρίτο πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών