Τσίπρας για ανασχηματισμό: Κάθε πράγμα στον καιρό του | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τσίπρας για ανασχηματισμό: Κάθε πράγμα στον καιρό του

Δημοσίευση: 8:32 μ.μ. | 15/10/16
tsipras-gia-anasxhmatismo-kathe-pragma-ston-kairo-toy

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό σε διάλογο με δημοσιογράφους κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Πως σχολίασε το ερώτημα εάν θα υπάρξει συναίνεση από την αντιπολίτευση για το ΕΣΡ

“Μη βιάζεστε. Κάθε πράγμα στον καιρό του”. Με τη φράση αυτή απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα του ανασχηματισμού, σε διάλογο με δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και εν όψει της ομιλίας του.

“Δε θα γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση”, εξήγησε ο πρωθυπουργός, θέλοντας έτσι να δώσει προτεραιότητα στις αλλαγές για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και καθώς ενδεχομένως οι αλλαγές στην κυβέρνηση να επηρεαστούν ή να δρομολογηθούν από τις αλλαγές στο κόμμα.

Και στην ομιλία του την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο κ.Τσίπρας είχε άλλωστε επιλέξει να δώσει αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς εν όψει ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι «το κόμμα χρειάζεται ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο» και ότι «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του Κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή της ηγεσίας, παρά να είναι υπουργός».

Στην ερώτηση εάν βλέπει να υπάρχει κλίμα συναίνεσης από την αντιπολίτευση για τη συγκρότηση ΕΣΡ, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Βλέπω αντιφάσεις. Οι μισοί θέλουν και οι μισοί όχι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει συγκαλέσει τη διάσκεψη των Προέδρων για την Τετάρτη, ενώ χθες ο υπουργός Επικράτειας Νικος Παππάς απέσυρε προσωρινά την τροπολογία για άμεσο κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια, με στόχο τη συναίνεση από τη ΝΔ για να συγκροτηθεί ΕΣΡ, καθώς απαιτούνται τα τέσσερα πέμπτα και άρα είναι αδύνατη χωρίς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ΝΔ έχει βρεθεί μπροστα σε ένα δίλημμα: Να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ το οποίο θα δώσει τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες ή να αρνηθεί και στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό το νόμο Παππά, να έχει δώσει στην κυβέρνηση τη λαβή να προχωρήσει μόνη της σε διαγωνισμό για τις περιφερειακές άδειες, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου ή παρέμβασης από την αντιπολίτευση.

Αυτό το δίλημμα είχε αποτυπωθεί και στην ήπια θέση που είχε εκφράσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης λίγο μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης Βούτση σε Διάσκεψη Προέδρων για το ΕΣΡ, ήπια θέση που ήταν σε άλλο μήκος κύματος από τη σκληρή επίσημη γραμμή που εξέφρασε στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το δίλημμα αυτό της ΝΔ επιχειρεί επίσης να αναδείξει η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών