Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

Δημοσίευση: 8:33 μ.μ. | 2/10/16
tsipras-h-ellhnikh-dhmokratia-tima-kai-anagnwrizei-aytous-poy-ths-edwsan-ypostash

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια οφειλή απέναντι στην ιστορία κι έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορικότητα του χώρου, στους αγώνες και στο αίμα που χύθηκε ενώ είπε πως ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την άνοδο του φασισμού

"Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι", ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

"Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση" ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας.

"Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους", ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως "η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή".

"Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας", ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το Φ.Ε.Κ. στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, με το οποίο η απόδοση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στο δήμο και το λαό, αποτελεί νόμο του κράτους.Πριν την ομιλία Τσίπρα σημειώθηκαν πάντως μικροεπεισόδια όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να φτάσουν στο Σκοπευτήριο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Απουσία του δημάρχου

Θυμίζουμε πως ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος με επιστολή του γνωστοποίησε ότι δε θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε μεταξύ άλλων:

"Ο δήμαρχος Καισαριανής και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του σκοπευτηρίου, το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάτα".

Προστίθεται ακόμη, ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μία ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών