Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση: 6:06 μ.μ. | 18/10/16

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η διάσκεψη να οδηγηθεί σε επ' αόριστον αναβολή

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι 30 δικαστές καλούνται να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή μάλιστα υπήρχαν σενάρια ακόμη και για ματαίωση της συνεδρίασης, καθώς έγινε γνωστό πως ένα από τα δυο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης είναι σε αναρρωτική άδεια. Αυτό ήρθε μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας εκ των συμβούλων Επικρατείας και την πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που συμμετέχει στην διάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις διασκέψεις της Ολομέλειας που έχουν γίνει έως τώρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, πως στη διάθεση του δικαστηρίου υπάρχει ένας και μόνο αναπληρωτής και στην περίπτωση που τεθεί θέμα αντικατάστασης και δεύτερου μέλους, εκτός του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, θα δημιουργηθεί εμπλοκή.

Η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει μετά την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, με την έναρξη της σημερινής διάσκεψης να τεθούν εκτός από τα νομικά ζητήματα που είναι στο τραπέζι και άλλα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ' αόριστον αναβολή μέχρι να αναρρώσει ο κ. Βώρος και να μπορεί να συμμετέχει στη διάσκεψη.

Πάντως, αν η διαδικασία, σήμερα, κινηθεί χωρίς απρόοπτα η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφανθεί για το βασικό νομικό ζήτημα του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο και θα κρίνει αν οι δικαστές θα περάσουν στην ουσία της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών