Ανασχηματισμός στη Νέα Δημοκρατία με συνταγή Καραμανλή | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ανασχηματισμός στη Νέα Δημοκρατία με συνταγή Καραμανλή

Δημοσίευση: 11:35 π.μ. | 18/11/16
anasxhmatismos-sth-nea-dhmokratia-me-syntagh-karamanlh

Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές σε πρόσωπα και δομές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιστρέφει από το Άγιο Όρος - Καταργούνται οι συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας - Ποια πρόσωπα κλειδιά αλλάζουν θέσεις

Αλλαγή του εκπροσώπου τύπου, του ενός εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αλλά και δομική αναδιάρθρωση στο υπόλοιπο στελεχικό οργανόγραμμα με στόχο το man to man στους υπουργούς της κυβέρνησης, θα περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός στη ΝΔ που θα ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει από το Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή και επί της ουσίας θα συγχωνευτεί με τους αντίστοιχους τομεάρχες στο κόμμα. Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα στέλεχος της ΝΔ αρμόδιο για κάθε τομέα ώστε να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικό σύστημα  στενής παρακολούθησης και αντιπολίτευσης στο έργο κάθε υπουργού της κυβέρνησης.

Πρότυπο φέρεται να είναι το man to man συστήμα που είχε εφαρμόσει ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, θεωρείται βέβαιη η αντικατάσταση του Γιώργου Κουμουτσάκου από το Βασίλη Κικίλια στη θέση του εκπροσώπου τύπου. Ο κ. Κουμουτσάκος μετακινείται και μαζί με τους Νίκο Δένδια και Γιάννη Βρούτση θα αποτελέσει την τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Η Νίκη Κεραμέως είναι πιθανό να αναλάβει κάποιο πόστο στους αναδιαρθρωμένους τομείς παρακολούθησης του κυβερνητικού έργο, ενώ το γαλάζιο χαρτοφυλάκιο για τη μετανάστευση φαίνεται να έχει κλειδώσει στο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στους τομείς επίσης παιδείας, εργασίας και στο γαλάζιο οικονομικό επιτελείο αναμένονται σημαντικές αλλαγές καθώς για τους τομείς αυτούς δεν φαίνεται να υπάρχει ικανοποίηση από το Μοσχάτο για την απόδοσή τους ενώ παράλληλα είναι από τα πεδία εκείνα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει επενδύσει πολύ στην αντιπολιτευτική του γραμμή.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών