Αντιδρά η ΝΔ στη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αντιδρά η ΝΔ στη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ

Δημοσίευση: 2:16 μ.μ. | 11/11/16
antidra-h-nd-sth-metafora-armodiothtwn-ths-eyp

Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, που σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, σχεδιάζει τη μεταφορά της CERT από την ΕΥΠ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Απαράδεκτη η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Ε.Υ.Π. στον κ. Παππά, σημειώνει με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά στην μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT), από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό ο Νίκος Παππάς.

Η "Πειραιώς" στηρίζει τους ισχυρισμούς της σε πρόσφατο άρθρο εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η αρμοδιότητα της πρόληψης και αντιμετώπισης ηλεκτρονικών επιθέσεων μεταβιβάζεται από την ΕΥΠ στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπό τον Νίκο Παππά.

"Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους" σχολιάζουν και δηλώνουν την απόλυτη αντίθεσή τους.
Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία
"Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία" τονίζουν και σχολιάζουν κλείνοντας: "Το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών