Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας του Πλεύρη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τον τρόπο προβολής της περιπέτειας του Πλεύρη

Δημοσίευση: 11:47 π.μ. | 17/11/16
antidroun-i-nosokomiaki-giatri-gia-ton-tropo-provolis-tis-peripetias-tou-plevri

«Λάιφ στάιλ κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς»

Κατά των Μέσων Ενημέρωσης στρέφεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή την περιπέτεια της
υγείας του Θάνου Πλεύρη, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί».

«Είναι αυτονόητο πως όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική - οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την Ένωση «είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε "λάιφ στάιλ" κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του».

«Ιδιαίτερα απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ «πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, της περασμένης Τρίτης, όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία)».

«Επίσης απαράδεκτη» ήταν, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, «απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή της ίδιας μέρας, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη "ιατρική λαθολογία", ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών».

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) «να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών