Αντίθετη η κυβέρνηση με την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αντίθετη η κυβέρνηση με την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Δημοσίευση: 11:06 μ.μ. | 15/11/16
antitheth-h-kybernhsh-me-thn-aykshsh-tou-oriou-twn-omadikwn-apolysewn

«Εκφράσαμε ισχυρή αντίθεση σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων» τονίζουν μεταξύ άλλων πηγές του υπουργείου μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης της υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης

Κατά τις πληροφορίες, η Έφη Αχτσιόγλου πρόταξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με σκοπό να αποκτήσουν και πάλι ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, την αύξηση του οποίου ζητά το ΔΝΤ, εκφράστηκε η ισχυρή αντίθεση της κυβέρνησης σε οποιασδήποτε αλλαγή. «Υποστηρίξαμε τεκμηριωμένα ότι το Ελληνικό Δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το Ενωσιακό για τις ομαδικές απολύσεις» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επί της ουσίας, κατά τη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν τις κυβερνητικές θέσεις για τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης, δίχως να εκφράζουν κάποια άποψη.

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέος διαπραγματευτικός γύρος σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών