Απάντηση Μαξίμου στην «αδιάβαστη» ΝΔ για την ΕΥΠ και τις αρμοδιότητες του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Απάντηση Μαξίμου στην «αδιάβαστη» ΝΔ για την ΕΥΠ και τις αρμοδιότητες του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Δημοσίευση: 7:35 μ.μ. | 11/11/16

«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε το συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Μαξίμου, ενώ τονίζεται πως η ανακοίνωση της ΝΔ περί μεταφοράς τμήματος της ΕΥΠ υπό τον Νίκο Παππά είναι απόρροια ζήλου για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων

Επί της ουσίας, στην εν λόγω ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αποσαφηνίζεται ότι η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων της ΕΥΠ δεν μεταφέρεται υπό την εποπτεία του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση.

Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ).

Η ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).

Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών