Απεργούν αύριο οι αρχαιολόγοι | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Απεργούν αύριο οι αρχαιολόγοι

Δημοσίευση: 2:51 μ.μ. | 29/11/16
apergoun-avrio-i-archeologi

Αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχωράει αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ),
ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».

Η απεργία, που δηλώνει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση των αρχαιολόγων στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, αποτελεί μέρος της προσπάθειάς τους να πετύχουν την τροποποίηση σημείων του. Για παράδειγμα, όπως έχει αναφέρει στις παρατηρήσεις του ο ΣΕΑ, το εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει την «εξαίρεση της αρχαιολογικής νομοθεσίας στο άρθρο 1 παρ. 3 όπου προβλέπεται η εξαίρεση της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», κάτι που είναι «συνταγματικά επιβεβλημένο».

«Αν δεν προστεθεί η αρχαιολογική εξαίρεση, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου τινάζει στον αέρα όλο το σύστημα προστασίας των αρχαιοτήτων», τονίζει ο ΣΕΑ, καλώντας τα μέλη του σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟΑ, αύριο Τετάρτη  στις 11:00 και στη Θεσσαλονίκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 11:00.

Την ίδια ημέρα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ ανακοίνωσε 4ωρη στάση εργασίας (11:00 με λήξη βάρδιας) και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών