Βίτσας: Η χρήση των προσφύγων από την Τουρκία είναι επιθετική ενέργεια | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Βίτσας: Η χρήση των προσφύγων από την Τουρκία είναι επιθετική ενέργεια

Δημοσίευση: 7:24 μ.μ. | 25/11/16
bitsas-h-xrhsh-twn-prosfygwn-apo-thn-tourkia-einai-epithetikh-energeia

Αυστηρή κριτική άσκησε στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν σύμφωνα με την οποία θα ανοίξει τις πόρτες για 3 εκ.
πρόσφυγες για να μπουν στην Ευρώπη αν δεν λάβει από αυτή όσα ζητάει, ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως «Η χρησιμοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για να επιτύχεις άλλους στόχους, είναι επιθετική ενέργεια».

Δήλωσε συγκεκριμένα πως: «Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα το οποίο υπόκειται σε διεθνείς συνθήκες . Η χρησιμοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για να επιτύχεις άλλους στόχους, είναι επιθετική ενέργεια. Εμείς σαν Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πέσει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και θα κάνουμε τα πάντα για να μην πέσει. Λέμε όμως ότι κανένας να μη σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως όπλο».

Τόνισε ακόμα πως τα συνεργαζόμενα υπουργεία εύχονται το καλύτερο αλλά προετοιμάζονται για το χειρότερο.

«Το βασικό, όμως, που πρέπει να πούμε είναι ότι και η Ευρώπη, και όχι μόνο η Τουρκία, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Αξίζει να τονίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα είπε ακόμα ο υπουργός η υπεσχημένη βοήθεια για τις εξετάσεις ασύλου δεν έχει έρθει αλλά και ο αναγκαστικός καταμερισμός στο relocation προχωράει πάρα πολύ αργά. Μόνο 5.000 άνθρωποι για όλο το 2016 έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις ασύλου.

«Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει το θέμα σαν Ευρώπη. Αν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα ο καθένας από μόνος του, τότε ποια είναι η ουσία της δημοκρατικής ενιαίας Ευρώπης;» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών