Δήμαρχος Αιγίου: «Πάνω από το πτώμα μου τα σκουπίδια της Πάτρας» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δήμαρχος Αιγίου: «Πάνω από το πτώμα μου τα σκουπίδια της Πάτρας»

Δημοσίευση: 7:42 μ.μ. | 25/11/16
dhmarxos-aigiou-panw-apo-to-ptwma-mou-ta-skoupidia-ths-patras

Προειδοποιητικά «πυρά» προς κάθε κατεύθυνση, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αιγιάλειας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την εμπλοκή του Δήμου στη διευθέτηση των σκουπιδιών της Πάτρας

«Δεν πρόκειται να πάρω απορρίμματα της Πάτρας. Το διεμήνυσα και στην Περιφέρεια. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τέτοιο πράγμα. Εν κρυπτώ δεν θα δεσμεύσω τον Δήμο σε κάτι τέτοιο. Πάνω από το πτώμα μου θα περάσουν, αν το αποφασίσουν» σημείωσε.

Ο Θαν. Παναγόπουλος επανέλαβε πως επιμένει στο αίτημα χρηματοδότησης τοπικού σχεδίου κατασκευής μικρής βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, στην Τέμενη Αιγίου, με 16,5 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 18.000 τόνων από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος -σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Π»- ήταν απόλυτος. «Δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε και πρόκειται ποτέ».

Ωστόσο, μεγάλη είναι η ανησυχία για διαφαινόμενη αδυναμία του κράτους να χρηματοδοτήσει το τοπικό σχέδιο, αφού αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στον όγκο της Πάτρας, με μονάδες σε Ξερόλακκα και Φλόκα, εξέλιξη που ψυθιρίζεται ήδη από στελέχη του Δήμου.

Αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, από τη στιγμή που ο νέος ΧΥΤΑ Παπανικολού έχει παγώσει, ο ΧΥΤΑ Αιγείρας δεν έχει τέτοια δυνατότητα και ο Δήμος έχει «ματώσει» οικονομικά με 1 εκατ. ετησίως για μεταφορά σκουπιδιών σε νόμιμο ΧΥΤΑ εκτός νομού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών