Εγκατάσταση σκηνών μετά την τραγωδία στη Μόρια | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Εγκατάσταση σκηνών μετά την τραγωδία στη Μόρια

Δημοσίευση: 11:16 μ.μ. | 25/11/16
egkatastasi-skinon-meta-tin-tragodia-sti-moria

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας για την διαχείριση του προσφυγικού

«Το τραγικό συμβάν υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαμονής των
προσφύγων στα νησιά» δηλώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το θάνατο των δύο προσφύγων στη Μόρια.

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη «να διεξάγονται οι διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο υπερπληθυσμός και η απόγνωση που νιώθουν όσοι περιμένουν στα νησιά, μερικοί μάλιστα για πολύ καιρό, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και χωρίς κάποια ξεκάθαρη προοπτική στον ορίζοντα». «Για το σκοπό αυτό», προσθέτει, «είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασύλου, μεταξύ άλλων και με υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο». Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρεται, εξάλλου, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση εναλλακτικής στέγασης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά στους 400 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα χτεσινά γεγονότα, διευκρινίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της σε συντονισμό με τις αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν οικογενειακές σκηνές. Παράλληλα διανέμονται πακέτα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, στρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής) για όσους επλήγησαν από τη φωτιά.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών