Επιμένει ο Σόιμπλε για χρέος και ποσοτική χαλάρωση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιμένει ο Σόιμπλε για χρέος και ποσοτική χαλάρωση

Δημοσίευση: 8:35 μ.μ. | 21/11/16

Επανέρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Κάλεσμα στην ΕΚΤ για να σταματήσει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της

Δεν υποχωρεί ο Σόιμπλε, στο θέμα του ελληνικού χρέους και με συνεχείς δηλώσεις, επαναφέρει στη δημοσιότητα τη σταθερή θέση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε και πάλι ότι "το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα".

Παράλληλα, συνεχίζει να καλεί την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αρχίσει να αντιστρέφει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα προτιμούσα αν αυτό άρχιζε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε. «Η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις σοκ σε τέτοια μέτρα.

Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα πασχίζει να κλείσει τη β' αξιολόγηση και να προλάβει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών