Φάμελλος: «Η συζήτηση για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη – Η κωλυσιεργία δεν βοηθά» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Φάμελλος: «Η συζήτηση για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη – Η κωλυσιεργία δεν βοηθά»

Δημοσίευση: 11:41 π.μ. | 18/11/16
famellos-h-syzhthsh-gia-to-xreos-den-mporei-na-paei-xamenh-h-kwlysiergia-den-bohtha

Σαφής ως προς το ζήτημα του ελληνικούς χρέους ήταν ο Σωκράτης Φάμελλος - Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, τις "εμμονες" Σόιμπλε αλλά και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Με δηλώσεις του στο «Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, τόνισε πως «υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα, η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά».

Το υπουργείο είναι από τους βασικούς συντελεστές στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και έχει πολύ μεγάλη αξία το πώς το περιβάλλον μπορεί να συντελέσει στη δίκαιη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα στοίχημα είπε είναι να εισαχθούν νέες λογικές, όπως η κυκλική οικονομία.

Υπογράμμισε ακόμα ότι πρέπει να μην είμαστε καταστροφικοί απέναντι στη φύση, το περιβάλλον πρέπει να γίνει η ταυτότητα της χώρας. Άλλωστε πολλοί ξένοι μας γνωρίζουν λόγω του περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι οι κανόνες για το περιβάλλον θα εφαρμόζονται το ίδιο για όλους, εμείς θα είμαστε τυπικοί στον έλεγχο και θα τους ενισχύσουμε, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον πολίτη.

Για επίσκεψη Ομπάμα

Αναφορικά με την επίσκεψη Ομπάμα σημείωσε πως τη τελευταία βδομάδα έχει ανοίξει μια συζήτηση σε σχέση με τις δηλώσεις του ότι η λιτότητα δεν συνδέεται με την ανάπτυξη. Ο κ. Φάμελλος τόνισε επίσης ότι δεν δεχόμαστε η χώρα μας να υποφέρει έχουμε προσφέρει αρκετά και αυτό που αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο Ομπάμα επέδειξε την ίδια κατεύθυνση μας σε ζητήματα, όπως η δημοκρατία.

Για «εμμονή» Σόιμπλε

Παράλληλα παίρνοντας θέση σε σχέση τη στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για το χρέος, ανέφερε πως υπάρχει μια απόφαση που προβλέπει επίλυση του χρέους είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες για όλα τα ζητήματα, η συζήτηση ωστόσο για το χρέος δεν μπορεί να πάει χαμένη και η κωλυσιεργία δεν βοηθά.

Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά και ευελπιστούμε ότι μπορούμε σύντομα να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Για τη στάση που κρατά η ΝΔ

Τέλος, σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακυρώσεις τις δηλώσεις της ΝΔ, όπως το επιχείρημα για τον τετραπλασιασμό των εσόδων. «Αυτό το οποίο πλέον γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι δεν χρειάζεται ρουσφέτι για να κάνεις τις δουλειές σου και δεν θα αδικηθεί πλέον κανένας λόγω ενός μιντιάρχη» και πρόσθεσε πως τα στελέχη της ΝΔ απλά θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις εξουσίας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών