Γ. Δραγασάκης: Άμεση αποκατάσταση στις σχέσεις Εθνικής - ΤΧΣ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Γ. Δραγασάκης: Άμεση αποκατάσταση στις σχέσεις Εθνικής - ΤΧΣ

Δημοσίευση: 10:39 μ.μ. | 10/11/16
g-dragasakhs-amesh-apokatastash-stis-sxeseis-ethnikhs-txs

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των αναγκαίων συνθηκών ομαλής συνεργασίας ανάμεσα σε Εθνική Τράπεζα και Ταμείο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη

Τόνισε ότι η διοίκηση της Εθνικής είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δημιουργία του ρήγματος.

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες και ζήτησε να γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει και το 40% των μετοχών της, με γνώμονα τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών