Γάλλος πρέσβης: Όλοι διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γάλλος πρέσβης: Όλοι διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει

Δημοσίευση: 3:56 μ.μ. | 24/11/16
gallos-presvis-oli-diapistonoun-oti-i-ellada-anakampti

Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα του τρίτου προγράμματος, τονίζει ο Κριστόφ Σαντεπί

«Όλοι διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα του τρίτου προγράμματος και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκαμψη στην
Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικές. Ανάπτυξη 2,7% για το 2017 και 3,1% για το 2018», επισημαίνει ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο του διημέρου Φόρουμ επί θεμάτων ενέργειας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργανώνει το ελληνογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και έτσι το χρηματοδοτικό πλαίσιο θα είναι ικανοποιητικό», προσθέτει ο κ. Σαντεπί. Σημειώνει δε, ότι «η Γαλλία πάντα υποστήριζε την Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2015 το οποίο ήταν πολύ κρίσιμο για την χώρα», υπενθυμίζοντας ότι «ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, έχουν επανειλημμένως δηλώσει την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα».

«Οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι πολύ στενές» τόνισε ο κ. Σαντεπί και προσέθεσε:

«Η ενέργεια και η καινοτομία είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες των χωρών μας ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύο τομείς. Η Γαλλία ήδη επενδύει σημαντικά στην Ελλάδα. Περισσότερες από 100 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα και η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα. Θέλουμε αυτή την ανάπτυξη, καθώς όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, το περιβάλλον και η ενέργεια είναι τομείς που υπάρχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γαλλία, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του νέου οικοσυστήματος που διαμορφώνεται χάρη στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον για τους πολίτες και την οικονομία, δίνει τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Και οι νέες θέσεις εργασίας είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία».

Όσον αφορά το οικοσύστημα της καινοτομίας στην Ελλάδα, ο πρέσβης της Γαλλίας το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αν και λίγοι το γνωρίζουν». «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτύξουμε τις σχέσεις των χωρών μας και σε αυτό το πεδίο, καθώς και η Γαλλία δίνει έμφαση στην καινοτομία, όπως και η Ελλάδα».

Όπως έκανε γνωστό, «θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε επαφή περισσότερους από 80 αντιπροσώπους του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας με τους αντίστοιχους Έλληνες, ελπίζοντας να προκαλέσουμε ένα "big bang", στο προσεχές διάστημα».

Σε σχέση με το μέλλον της ΕΕ, ο Γάλλος πρέσβης δήλωσε ότι «έχουμε πολύ καλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε νέους ανθρώπους και ειδικά στην Ελλάδα και την Γαλλία που καινοτομούν για το μέλλον. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες και τα project τους». Επανέλαβε δε, ότι «η Ελλάδα, χρόνο με τον χρόνο, θα ανακάμπτει και θα βρει ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τις Γαλλικές εταιρίες προκειμένου να έρθουν και να επενδύσουν».

Εξάλλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, «ανοίγοντας» το Φόρουμ, ξεκαθάρισε ότι ζητούμενο για την Ελλάδα είναι επενδυτικά σχέδια με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα και την πρόθεση ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών με τη Γαλλία για την υλοποίησή της.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι υπό σχεδιασμό βρίσκονται κοινά σχέδια διαχείρισης και αξιοποίησης απορριμμάτων και αποβλήτων και διαχείρισης υδάτων, ενώ προωθείται η τεχνική συνεργασία στους τομείς προστασίας των ακτών, της διαχείρισης των δασών, των εθνικών δρυμών και των προστατευόμενων περιοχών.

Ελλάδα και Γαλλία αναμένεται να προωθήσουν, επίσης, κοινά επενδυτικά σχέδια στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, με έμφαση στην τεχνολογία υβριδικών συστημάτων και αποθήκευσης για αυτόνομα συστήματα.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών