Γεννηματά: Εξαίρεση των δαπανών για την παιδεία από το σύμφωνο σταθερότητας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γεννηματά: Εξαίρεση των δαπανών για την παιδεία από το σύμφωνο σταθερότητας

Δημοσίευση: 5:46 μ.μ. | 28/11/16
gennhmata-eksairesh-twn-dapanwn-gia-thn-paideia-apo-to-sumfwno-statherothtas

"Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας" τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση της με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη συναντήθηκε στο πλαισιο της περιοδείας της
η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία στη συνέχεια ζήτησε να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την παιδεία από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας και δήλωσε: "Είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας".

Εδικότερα η κ.Γεννηματά μετά τη συνάντηση τόνισε: "Το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων είναι ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό πανεπιστήμιο με υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές αξιολογήσεις. Έχει συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη της Ηπείρου σε πολύ σοβαρούς τομείς, όπως είναι η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η οικονομία, ο αγροδιατροφικός τομέας. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι σε μία εποχή που η κυβέρνηση διαρκώς υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση και τα δημόσια πανεπιστήμια, υπενθυμίζω ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή πριν από λίγες μέρες μίλησε για αντιμεταρρυθμίσεις στο τομέα της εκπαίδευσης. Eμείς είμαστε στο πλάι της εκπαιδευτικής κοινότητας γιατί το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό, στους καθηγητές, στο ερευνητικό προσωπικό, στα διοικητικά στελέχη και στους φοιτητές. Είμαστε στο πλάι τους, τα αιτήματα τους θα τα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις" και πρόσθεσε:

"Διεκδικούμε οι δαπάνες για την παιδεία και την κατάρτιση να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα και να στηρίξουμε τους επιστήμονες να παραμείνουν και με την σειρά τους να στηρίξουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο στόχος όλων μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συνδέσουμε τη επιστημονική κοινότητα με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από ένα σχέδιο εθνικό, ένα σχέδιο αναπτυξιακό-κοινωνικό που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αλληλεγγύη."

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών