Γιατί είναι η Ελλάδα τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γιατί είναι η Ελλάδα τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 1:07 μ.μ. | 15/11/16
giati-ine-i-ellada-toso-simantiki-gia-tis-ipa

Τι αναφέρει δημοσίευμα του dpa-AFX

Στη συμβολική και γεωπολιτική σημασία του σημερινού ταξιδιού του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα αναφέρεται το δημοσίευμα του dpa-AFX, του οικονομικού
σκέλους του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο συμμετέχει και το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΝΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αθήνα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και ο Ομπάμα θα αξιοποιήσει αυτό το σκηνικό για να εκφωνήσει μια πολιτική ομιλία-ορόσημο, η οποία θα αποτελεί την πολιτική του κληρονομιά. Η ομιλία του αυτή ερμηνεύεται και ως μήνυμα προς τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά στην Ουάσινγκτον η Αθήνα είναι για την παγκόσμια δύναμη tvn ΗΠΑ σημαντική, διότι η Ελλάδα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο ως προπύργιο του ΝΑΤΟ, ως γέφυρα του Ισραήλ προς την Ευρώπη και ως στρατιωτική βάση. Οι ΗΠΑ διατηρούν στη Σούδα της Κρήτης μια κεντρική αεροπορική και ναυτική βάση.

Η στρατιωτική σημασία της Ελλάδας μεγάλωσε από τότε που η Τουρκία, υπό τον Ερντογάν, έχει γίνει απρόβλεπτη. Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της Νoτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ διότι οι γειτνιάζουσες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν γίνει εγγενώς δραματικά συγκρουσιακές.

Σημαντικό για τις ΗΠΑ είναι επίσης ένας δημοκρατικά κυβερνώμενος και οικονομικά υγιής άξονας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, ο οποίος να καλύπτει τα νώτα του Ισραήλ. Γι' αυτό δεν επιτρέπεται από τη σκοπιά των ΗΠΑ να καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα.

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών