Η μετά-Ομπάμα αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η μετά-Ομπάμα αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ

Δημοσίευση: 10:08 π.μ. | 17/11/16

Γιατί το Μοσχάτο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πέρασε κάτω από τον πήχη και γιατί ο Μητσοτάκης λέει ότι "παρατράβηξε η λιτότητα"

Μετατοπίζει το κέντρο βάρους της αντιπολιτευτικής της γραμμής και την ρητορική της η ΝΔ μετά την επίσκεψη Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να παραιτείται από τη διεκδίκηση των πρόωρων εκλογών. Η ΝΔ εστιάζει πλέον την κριτική της προς την κυβέρνηση ως προς το ότι δεν πιστεύει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστη να διαπραγματευτεί και να πετύχει τη ρύθμιση του χρέους και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χτεσινή του συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο RNP: «Η λιτότητα παρατράβηξε. Σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι πιστωτές μας. Εάν, όμως, θέλουμε να πείσουμε τους δανειστές ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση, οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία».

Ουσιαστικά το μήνυμα που θέλουν να περάσουν από το Μοσχάτο είναι πως μια Ελλάδα με κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα διακυβεύματα που έθεσε χτες ο Μπαράκ Ομπάμα για τις σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες, αλλά και για την έξοδο από την οικονομική κρίση και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσει ως μέρος της «εθνικής στρατηγικής» το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και την ανάγκη αντίρροπων της λιτότητας μέτρων. Ωστόσο επιμένουν ότι αυτό «δεν μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα της βοήθειας άλλων, αλλά και επιβράβευση των δικών μας συνειδητών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών». Είναι ενδεικτική δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «αυτό υποδεικνύουν όλοι στον κ. Τσίπρα. Ας μην προσποιείται πως δεν ακούει», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «πέρασε κάτω από τον πήχη» και δεν αξιοποίησε την επίσκεψη Ομπάμα.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών