Καρακώστας: Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία στο Κιλκίς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καρακώστας: Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία στο Κιλκίς

Δημοσίευση: 2:34 μ.μ. | 16/11/16

Συνέχεια των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας η σημερινή δόνηση

Φυσιολογική χαρακτηρίζει τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή, όπου σημειώθηκε το πρωί δόνηση σεισμός 4,3 Ρίχτερ ο καθηγητής
σεισμολογίας στο ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 fm. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε υπολογίσει το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ.

Όπως σημείωσε ο σεισμός έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο που έγινε ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη. «Στην ουσία πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας» είπε.

Ο κ. Καρακώστας ξεκαθάρισε ότι «ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα».

«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής, είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί, είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3R» είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι, τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών