Κατάληψη της ΔΟΥ Πύργου από τους αγρότες | Greek-iNews.gr

Κατάληψη της ΔΟΥ Πύργου από τους αγρότες

Δημοσίευση: 12:27 μ.μ. | 9/11/16

Οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχισθούν και σε άλλες υπηρεσίες

Σε κατάληψη της ΔΟΥ Πύργου, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι αγρότες.

Η κίνηση αυτή είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων της μαζικής πανελλαδικής σύσκεψης που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Όπως έχουν προαναγγείλει, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις σε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους κατά τόπους κινητοποιήσεις θα γίνουν:

Στις εφορίες, κατά της φορολογικής επιδρομής με το διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 26%.

Στον ΟΓΑ, ενάντια στην ασφαλιστική ληστεία που συντελείται με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, σταδιακά μέχρι το 2022, και τη μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αναγκάζονται να καλλιεργούν, αφού δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ.

Στον ΕΛΓΑ, για να καταγγελθεί η άρνηση του Οργανισμού, με εντολή της κυβέρνησης, ν' αποζημιώσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες σ' όλη τη χώρα για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν η παραγωγή τους και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από αντίξοα καιρικά και άλλα φαινόμενα (παγετός, χαλάζι, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.), καθώς και αρρώστιες.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους αποκλεισμούς από τις επιδοτήσεις - ενισχύσεις δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών που διενεργούνται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και με βασικό εργαλείο τον νέο νόμο της κυβέρνησης για διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη». Είναι χαρακτηριστικό ότι 76.000 δικαιούχοι δεν πήραν την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης που δόθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ υπολογίζεται ότι αποκλείονται από τις επιδοτήσεις - ενισχύσεις πάνω από 250.000 μικροκληρούχοι και μικροκαλλιεργητές.

Στις τράπεζες, για τα «κόκκινα» δάνεια και τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον των αγροτών για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, καθώς και για την αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την εξόφληση οφειλομένων τους στην τράπεζα, στην εφορία, στον ΟΓΑ, στον ΕΛΓΑ.

Στη ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, που μαζί με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, την αύξηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια στο 24%, την επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης, καθώς και με τα άλλα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, ειδικός φόρος στο κρασί, στο τσίπουρο, ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα, δηλώσεις ΟΣΔΕ, αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων, ψεκαστικών και σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.), εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών