Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Δημοσίευση: 8:49 μ.μ. | 11/11/16

Διαμαρτύρονται για τη «δραματική κατάσταση στην Υγεία»

Κινητοποιήσεις προετοιμάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το επόμενο διάστημα,
διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία».

Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και για «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας». Υπογραμμίζει ότι «τα κενά σε ειδικευμένους γιατρούς φτάνουν τα 6.600 και οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες», ωστόσο, όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της για την απόλυση 1.400 επικουρικών γιατρών. Από αυτούς οι 1.050 θα απολυθούν μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2017».

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε «πανελλαδική ημέρα δράσης» ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:30. Επίσης, αποφάσισε συμμετοχή του κλάδου στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ προκηρύσσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μεταξύ άλλων, απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν, άμεσα, οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα. Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που, όπως αναφέρουν «διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία». Επίσης, η ΟΕΝΓΕ ζητά τη λήψη μέτρων για την αναστροφή «του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης», μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους άνεργους γιατρούς, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές. Ακόμη, θέτει ως βασικό θέμα την επαρκή χρηματοδότηση, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, των δημόσιων μονάδων υγείας.

Εν τω μεταξύ, το σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό αποφάσισε 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων. Ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και επίδομα άδειας για τους εργολαβικούς εργάτες, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και τη μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών