Κορινθία: Πρόσφυγες εντοπίστηκα σε ακυβέρνητο σκάφος στο Μελίσσι | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κορινθία: Πρόσφυγες εντοπίστηκα σε ακυβέρνητο σκάφος στο Μελίσσι

Δημοσίευση: 4:02 μ.μ. | 29/11/16
korinthia-prosfyges-entopisthka-se-akybernhto-skafos-sto-melissi

Χθες ένας ψαράς από το Ξυλόκαστρο βρήκε με το ψαροκάικο του ανοιχτά του Κορινθιακού (κοντά στο Ξυλόκαστρο) μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ταχύπλοο αρκετούς πρόσφυγες.Μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και από εκείνη τη στιγμή αστυνομία και λιμενικός σταθμός Κιάτου είναι επί ποδός.

Κάποιος προφανώς πήρε χρήματα για να τους μεταφέρει και για κάποιο λόγο τους παράτησε μέσα στη θάλασσα πάνω σε ένα ακυβέρνητο σκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthiannews.gr το ταχύπλοο που βρήκαν τους πρόσφυγες δεν είχε αριθμό πλαισίου (πιθανότατα να είναι κλεμμένο) και το χρώμα του ήταν ίδιο με αυτό του λιμενικού!

Τι αναφέρει το λιμενικό

Σε επίσημη ανακοίνωση από το λιμενικό σώμα αναφέρεται: «Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, από τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους «ΒΛΑΣΗΣ» Σ.Κ. 305 για την ύπαρξη σκάφους, που πιθανόν μεταφέρει πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ» ν. Κορινθίας.

Ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΒΛΑΣΗΣ»  στη μαρίνα «ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» ν. Κορινθίας, όπου οι δεκατέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως προκύπτει, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ανωτέρω αναχώρησαν κατά δήλωσή τους από την Αθήνα ν. Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν οδικώς από διακινητές, σε παραθαλάσσια περιοχή ν. Κορινθίας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε σκάφος και με τη βοήθεια αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,   προσπάθησαν να εξέλθουν της χώρας προς Ιταλία.

Προανάκριση διενεργείται από το  Δ” Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου».

Πηγή: korinthiannews.gr

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών