Κοτζιάς: Γελοιότητες τα περί παραίτησής μου - Λύση στο Κυπριακό προς το συμφέρον του λαού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κοτζιάς: Γελοιότητες τα περί παραίτησής μου - Λύση στο Κυπριακό προς το συμφέρον του λαού

Δημοσίευση: 12:59 π.μ. | 24/11/16
kotzias-geloiothtes-ta-peri-paraithshs-mou-lysh-sto-kypriako-pros-to-symferon-tou-laou

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή

Πρόσθεσε ότι η Αθήνα εργάζεται σταθερά για την ενότητα της Κύπρου και για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων

Προσερχόμενος σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Πράξης «Πράττω», της οποίας είναι πρόεδρος, στη Θεσσαλονίκη, και ερωτηθείς για τις αναφορές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για νευρικότητα από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν, διερωτήθηκε μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών. Παράλληλα, κατά την ομιλία του, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία.

Μίλησε για «εθνικισμό της αλβανικής ελίτ» και σημείωσε ότι η Αθήνα έχει διαμηνύσει στα Τίρανα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ενώ κάλεσε την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό.

Σχετικά με το προσφυγικό, είπε ότι θα λυθεί με την ειρήνευση στη Συρία. Προειδοποίησε επίσης πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν εκατομμύρια προσφύγων από τη συγκεκριμένη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ δεν είναι «ατύχημα», ενώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της», είναι υποταγμένη στα νεοφιλελεύθερα διδάγματα και δεν έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται κρίσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί παραίτησής του.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών