Κυβερνητικές πηγές: Eκτίθενται διεθνώς όσοι υποβαθμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα | Greek-iNews.gr

Κυβερνητικές πηγές: Eκτίθενται διεθνώς όσοι υποβαθμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα

Δημοσίευση: 6:48 μ.μ. | 10/11/16
kybernhtikes-phges-ektithentai-diethnws-osoi-ypobathmizoun-thn-episkepsh-ompama

Η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία για τη χώρα και την Ευρώπη, «συνιστά έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας», τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Παράλληλα επικρίνουν την αξιωματική αντιπολίτευση για «τυφλή αντιπολιτευτική γραμμής, καθώς «επιλέγει» να μειώσει της σημασία αυτής της επίσκεψης.

«Η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν:

«Είναι γνωστή άλλωστε η στάση των ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του Προέδρου Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από κομβικά θέματα:

Μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ως αποφασιστικό βήμα για το πέρασμα σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.

Επίσης, στο Κυπριακό, εκεί που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει διαμορφωθεί το έδαφος ώστε όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε μια ουσιαστική και πραγματικά δίκαιη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα.

Αλλά και στο ζήτημα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν οργανικό ρόλο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ομιλία του Προέδρου Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έχει ιστορική σημασία «καθώς ο ηγέτης των ΗΠΑ επιλέγει τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία για να εκφωνήσει την τελευταία δημόσια ομιλία του σε διεθνές ακροατήριο, πριν την παράδοση της σκυτάλης στον νέο Πρόεδρο Τραμπ».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών