Μαίνεται ο «πόλεμος» Σόιμπλε-Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαίνεται ο «πόλεμος» Σόιμπλε-Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Δημοσίευση: 9:35 μ.μ. | 7/11/16

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι φαίνεται να αψηφά τις πιέσεις που δέχεται από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε για ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και να εξετάζει μέχρι πότε θα επεκταθεί


Σύμφωνα με όσα ανέφερε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, γνωστό ως ποσοτική χαλάρωση (Quantitative Easing) αλλά, αντίθετα, εξετάζει μέχρι πότε θα επεκταθεί μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος που λήγει το Μάρτιο του 2017.

Ο Λουίτζι Σινιορίνι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ιταλικής κεντρικής τράπεζας, ρωτήθηκε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια κατάθεσής στο κοινοβούλιο της γείτονος, εάν η ΕΚΤ εξετάζει το «tapering» του QE. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική» απάντησε ο Σινιόρι. «Το ερώτημα είναι πόσο θα επεκταθεί η προθεσμία που είχε δοθεί» επισήμανε.

Αντιμετωπίζοντας σταθερά χαμηλό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ παρά τις προσπάθειες της, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει το Δεκέμβριο αν θα παρατείνει τις αγορές ομολόγων ύψους 80 δισεκ. ευρώ μηνιαίως και μετά το Μάρτιο, έχοντας να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση του κόστους με τις αυξανόμενες παρενέργειες του προγράμματος.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών