Μαξίμου: Στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο

Δημοσίευση: 6:50 μ.μ. | 8/11/16
maksimou-stoxos-ths-nd-einai-ena-tetarto-mnhmonio

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η μόνη στοχοπροσήλωση της ΝΔ είναι η κυβερνητική αποτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με σκοπό να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση

«Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη χώρα» τονίζουν και προσθέτουν: «Το 4ο μνημόνιο είναι η ατζέντα της ΝΔ».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ενδιαφέρεται – και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς – μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης. Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ. Και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει» τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο ίδιο μήκος κύματος με όσα παρέθεσε στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος.

Και επισημαίνουν το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:


  • Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,
  • Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,
  • Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
  • Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

«Αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο. Αυτή είναι η στρατηγική της» σχολιάζουν και προσθέτουν: «Αποδεικνύεται, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης. «Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ είχε τονίσει ότι «όχι μόνο θα υλοποιήσω πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα», αλλά «θα [το] συμπληρώσω [...] με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις»! Όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη...» τονίζουν.

Από το Μαξίμου καταλήγουν αναφέροντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση που αφορούσε τα λεγόμενα του κ. Προβόπουλου περί 4ο μνημονίου.

«Το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε» απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών