Μαζικό συλλαλητήριο για το προσφυγικό στη Σάμο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μαζικό συλλαλητήριο για το προσφυγικό στη Σάμο

Δημοσίευση: 9:29 μ.μ. | 21/11/16
maziko-sillalitirio-gia-to-prosfigiko-sti-samo

«HOT… STOP στα ψέματα» φώναξαν οι κάτοικοι του νησιού

Με την συμμετοχή 2000 περίπου Σαμίων απ΄ όλο το νησί, πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/11 στις 13.00 το μεσημέρι η
συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου, με βάση την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου.

Διαβάστηκαν τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου και της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης ΔΡΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Στην αρχή διαβάστηκε από τον π. Σωτήριο Κοσμόπουλο το ψήφισμα της Ι.Μητροπόλεως για το προσφυγικό. Βασικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, που στην σύντομη ομιλία του, παρουσίασε την διαμορφωθείσα κατάσταση στο νησί, τα στοιχεία και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που δεν έχουν ως τώρα τηρηθεί, την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, ενώ επισήμανε τις κινήσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, καθώς και την προσφυγή που θα κατατεθεί και αφορά την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Κάλεσε δε όλους να συμμετέχουν στην κοινή κινητοποίηση στις 30/11 που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των τριών νησιών του Β.Αιγαίου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, που κατήγγειλε την κυβερνητική τακτική στο ζήτημα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολλάρος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Κώστας Κυριαζής, που ζήτησαν να αγωνιστούμε όλοι για να διατηρηθεί το νησί μας ως τουριστικός προορισμός και να μην επιτρέψουμε, την επ΄ αόριστο παραμονή στο νησί των εξ ανατολών εισερχόμενων, την δημιουργία και άλλων δομών φιλοξενίας, αλλά και την παραχώρηση καταλυμάτων στις ΜΚΟ από το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού.

Πηγή: samiaki.tv

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών