Μήνυμα της κυβέρνησης στους ευρωπαίους εταίρους: «Όσα ισχύουν στην Ευρωζώνη, να ισχύουν και στη χώρα μας» | Greek-iNews.gr

Μήνυμα της κυβέρνησης στους ευρωπαίους εταίρους: «Όσα ισχύουν στην Ευρωζώνη, να ισχύουν και στη χώρα μας»

Δημοσίευση: 9:26 μ.μ. | 22/11/16

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθάρισε αναφορικά με το χάσμα που έχει προκύψει με τους δανειστές για τα εργασιακά πως «όσα ισχύουν στην Ευρωζώνη, να ισχύουν και στη χώρα μας»

Αφού έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα εκ μέρους της κυβέρνησης για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, η κυβέρνηση επιθυμεί η αξιολόγηση να κλείσει με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί εξ αρχής. «Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές» είπε χαρακτηριστικά, αποσαφηνίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί νέα μέτρα ή θα κάνει υποχωρήσεις σε όσα έχουν προσυμφωνηθεί.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για εμπόδια που θέτει συνεχώς το Ταμείο και παρακωλύει το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Αν θεωρεί τα πλεονάσματα προβληματικά για τους μεσοπρόθεσμους στόχος, τότε να το πει ανοικτά και με παρρησία» παρέθεσε για το Ταμείο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τις κυβιστήσεις του ΣΕΒ στο θέμα των εργασιακών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Βιομηχάνων έχει άλλη άποψη το πρωί και άλλη το βράδυ. «Οφείλει να τηρεί τις κοινές ανακοινώσεις» σχολίασε, ενώ για το ζήτημα της διαιτησίας υποστήριξε πως η προϋπάρχουσα απόφαση του ΣτΕ κλείνει το θέμα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έχει παραχωρήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνθήκη της Λωζάννης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε πως δεν μπορεί να σχολιάζει δημοσιεύματα, αφού δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει προβεί σε αυτές τις δηλώσεις. Για τις φήμες περί κλεισμένου ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνάντηση, συμπληρώνοντας πως υπάρχει θέληση για διμερή συνάντηση. «Θα το δούμε μετά τη χθεσινή εξέλιξη» σημείωσε, αναφερόμενος στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι είναι λεπτό θέμα που θέλει λεπτούς χειρισμούς.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών