Μητσοτάκης: Σημαντική η στήριξη Ομπάμα, δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Σημαντική η στήριξη Ομπάμα, δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί

Δημοσίευση: 7:19 μ.μ. | 16/11/16
mhtsotakhs-shmantikh-h-sthriksh-ompama-den-yparxoyn-apo-mhxanhs-theoi

Ολιγόλεπτη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ λίγο πριν την ομιλία του τελευταίου στο ίδρυμα Νιάρχος

Ολιγόλεπτο τετ α τετ, διάρκειας δέκα-δεκαπέντε λεπτών είχε σήμερα ο Κυριάκος με τον Μπαράκ
Ομπάμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» λίγο πριν την ομιλία του Αμερικανού προέδρου για τη Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντική τη στήριξη Ομπάμα επισημαίνοντας ωστόσο ότι «από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν». Αναφερόμενος στις ελλληνοαμερικανικές θέσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επιδίωξη της Ελλάδας πρέπει να είναι η αναβάθμιση του ρόλου της στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να είναι έργο μιας «αξιόπιστης» ελληνικής ηγεσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΝΔ κυμάνθηκε και σε ότι αφορά τις επισημάνσεις του για τα μηνύματα Ομπάμα για το χρέος και την οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ δίνει μάχη ενάντια στο «λαϊκισμό», την «περιχαράκωση» και την «εσωστρέφεια».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«H επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας.

Στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στη χώρα μας σε κρίσιμες στιγμές.

Η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Τόνισα τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνο - αμερικανικές σχέσεις. Ειδικά αυτήν την δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

Επανέλαβα ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση.

Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής.

Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν.
Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση. Αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Τέλος, τόνισα στον κ. Πρόεδρο ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών