Μηνυτήρια αναφορά από μοναχό που εκδιώχθηκε από μονή στα Χανιά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μηνυτήρια αναφορά από μοναχό που εκδιώχθηκε από μονή στα Χανιά

Δημοσίευση: 3:58 μ.μ. | 16/11/16
minitiria-anafora-apo-monacho-pou-ekdiochthike-apo-moni-sta-chania

Τι υποστηρίζει για τις σφαίρες που βρέθηκαν στο κελί του

Αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2017 η εκδίκαση του αυτοφώρου για τον μοναχό που εκδιώχθηκε από την Ι.Μ Αγίας Τριάδας στα Χανιά.

Ο 29χρονος μοναχός επρόκειτο να δικαστεί για τις σφαίρες που βρέθηκαν στο κελί του, ωστόσο μετά από δικό του αίτημα αναβλήθηκε η υπόθεση καθώς ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη που να δείχνει αν τα φυσίγγια είναι εύχρηστα καθώς και να δοθούν τα αποτελέσματα της σήμανσης την οποία είχε καλέσει καταγγέλλοντας διάρρηξη στο κελί του. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι τα φυσίγγια δεν ήταν δικά του αλλά τοποθετήθηκαν κατόπιν διάρρηξης.

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισής του υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Χανίων, με οικονομικά στοιχεία βάσει τον οποίων, αν το κρίνει ο εισαγγελέας, μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη. Ένα μέρος των εγγράφων αυτών προέρχονται από φωτοτυπίες του βιβλίου εσόδων - εξόδων της μονής, την εποχή που ο 29χρονος μοναχός ήταν ταμίας της μονής.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του μοναχού

«Έγινε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων με ένα μέρος των στοιχείων που διαθέτει ο μοναχός. Ο έλεγχος των στοιχείων αυτών είναι δαιδαλώδης, δεν καταφέραμε να τα προσαρτήσουμε σε μια μηνυτήρια αναφορά, παρόλα αυτά κατατέθηκε ένας μεγάλος όγκος των στοιχείων.

Δημοσιοποιήθηκε ότι η αστυνομία έβγαλε λόγω έξωσης τον μοναχό από το κελί του, η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια απόφαση έξωσης που να έχει κοινοποιηθεί. Την Παρασκευή το βράδυ, ο μοναχός επέστρεψε στο κελί του για να πάει να κοιμηθεί, ήταν κλειδωμένες οι πόρτες της μονής ολόκληρης, κατέθεσε μήνυση ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας της αστυνομίας τα μεσάνυχτα πως δεν είχε πρόσβαση στη μονή και το Σάββατο όταν πήγε στην Ι.Μ. για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να δει αν μπορεί να μπει ή όχι, είχαν έρθει αστυνομικοί με δικαστικό, έκαναν έρευνα στο κελί του το οποίο είχε διαρρηχθεί, η πόρτα ήταν ανοιχτή, ο χώρος ανάστατος, τα συρτάρια βγαλμένα και από τα έγγραφα κάποια έλειπαν. Το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων το είχε φυλαγμένο, όσα κατάφερε να συγκεντρώσει.

Ως εντολείς του τα μεταφέραμε στον εισαγγελέα Εφετών. Υπήρχαν φωτοτυπίες του βιβλίου εσόδων εξόδων του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο ήταν ταμίας της μονής. Έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τις ευθύνες για αδικήματα, αν προκύψουν θα τις κρίνει ο εισαγγελέας, είναι αρμόδιος για να κινήσει την όποια ποινική δίωξη. Η μονή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που σημαίνει ότι, αν το κρίνει ο εισαγγελέας, μπορεί να υπαχθεί στον νόμο περί καταχραστών δημοσίου».


Πηγή: flashnews.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών